exit
meni lichno ovaj festival je postao sranje. bilo je super 2001,2002,2003 onako, 2004 ok, posle toga je pocheo totalni raspad sistema na exit-u. jednostavno se pretvorio u komerc sranje za madafakin britanske brljavce pune kesha. i poshto im nije dovoljno shto su napunili tvrdjavu da ne moze da se krece a kamoli pridje vecim stejdzevima za vreme headliner-a, opushteno su napichili cenu karte kao da vishe nismo u srbiji

. od izvodjacha na ovogodisnjem izdanju najboljeg festivala u evropi izdvojio bih samo nevidjenog wunderkida : Manu ChaO ... zao mi je sto su ga doveli na exit, umesto da naprave veliki koncert.. jer opet, nikad nastup na festivalu ne moze da se meri sa koncertnim, ne bitno da li se radi o bendu ili dj-u; jer se za festivalske nastupe dobija mnogo manje para.
imam iskustva u organizovanju i znam kako idu dogovori oko booking-a, i poznajem ljude koji su u tim vodama i koji otimaju velike pare, bash kao i exit. bzvz je sto se na kraju sve vrti oko para. nije bilo tako prvih godina, ali malo vas zna da je u organizaciji exit festivala ucestvovalo 3 osobe ( devojka ivana i ona dva lika ( bojan i dusan valda )). ceo projekat i svu glavnu pricu sa sponzorima i gradom sredila je zenska ruka u ekipi.al dok je bila van zemlje ova dvojica su zastitili intelektualnu svojinu zvanu Exit i izbacili zenu iz kombinacije bez njenog znanja...chista srpska posla.. i sada kada exit vredi desetine miliona i ima isto toliki budzet, ona, koja je sve stvorila, nema nista od toga...
setite se samo pre par godina kad su se ova dvojica posvadjala oko prodaje exit-a hrvatima za 10 milki... nisu to male pare...uopste...
i naravno da cu posle svega ovako da gledam exit, jer znam sta su uradili i sta sve imaju i sta sve mogu da naprave... a NECE, jer oce da njima ostane sto vise para.. zato ih ne postujem..
exit vise nije EXIT, jer vishe ne propagira inicijativnu ideju svog postanka...
ja mislim da srbiji treba jedan novi festival...
ps.
i naravno puna podrska za ljude koji org metal festival na smederevskoj tvrdjavi...