evo jos neki savet
nikad se nemojte previse osloniti na javne torrent trackere tipa mininova, newtorrents i td. kod njih mozes naici na gomilu smeca a i one cifre za seedere i leechere je cista laz (iskustva: skinem nesto sa gomilom trojanaca, skinem winxp koje je na italijanskom a nigde to ne pise i td)
privatni trackeri su zakon (ko nasa milica)!
kod jednog gde sam ja uopste nije bitno koliko seedera ima posto uvek ide full brzinom...cak i sa 1 seederom..e to se vec zove kvalitet
nije los ni demonoid...uglavnom ga koristim ako mi treba nesto matoro...tamo bas ima svega...
e sad ja sam se malo drugacije konfigurisao
stavio sebe u
DMZ, otvorio portove na ruteru, jedan tcp za torrente i po jedan tcp i udp za emule.
za paranoike koji misle da samo njih vrebaju s neta da im zavire u komp u kom nema nista sto je njima vazno ne preporucujem dmz ili se opremite s nekim fw.
kad odradite otvaranje max half open konekcija, da bi imalo efekta trebalo bi podesiti utorrent da to iskoristi
options>preferences>advanced
net.max_halfopen i postavite neki broj a da nije veci od onog u prethodnom koraku
npr. ako stavite 80 max half open konekcija u win, u utorrentu stavite 60
i to treba da sljaka
sto skidati s rapida film kad ovako stigne za 2 sata i 10 eventualno 20 min (ovoliko iznesu samo pauze od po 15 min izmedju dve arhive...mozda i vise)