Welcome
Welcome to novibecej.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Torrent

Moderator: Kurta i Murta

Torrent

Postod Sticky Fingazz u Pet Nov 28, 2008 12:38 pm

Dragi forumashi, ukoliko ste ikada zeleli da imate sve ( muzika, filmovi, igrice, software )za dzabe - a ko Nije ?! ovo je stvar za vas. Ubedjen sam da je velika vecina vas chula za dotichne torrente. jedina stvar kod ovog nachina pribavljanja je sto to kod nas uglavnom radi sporo ( mislim na Adsl ). Ali, nije vise tako. Naime, ja sam malo guglao i citao po forumima i "otkljucao" sam svoj modem, skidam sa torrenta punom brzinom...

POdelicu sa vama ono sto sam saznao:

ovo vazi za telekomov adsl i modem HG510 ( koji sadrzi i ruter )

sve korisne informacije mozete skinuti sa:

www.portforward.com - Ja sam odavde pratio uputstva i resio svoj problem !!

http://www.benchmark.rs/forum/showthrea ... 840&page=3 ( krenite od prve strane da citate -nema mnogo )

www.half-open.com

eto dragi moji, nadam se da sam bar nekome pomogao ili zaintrigirao. ako neko ima probleme sa port-forwardovanjem ( iliti otkljucavanjem ) neka salje PM :beach: :cool:
To be famous is so nice
Suck my dick
Kiss my ass
In limosines we have sex
everynight with my famous friends
Nice...

www.myspace.com/insightdjs
www.insightdjs.org
Korisnikov avatar
Sticky Fingazz

Pridružio se: Sub Maj 17, 2008 11:44 am

Re: Torrent

Postod Nobody u Pet Nov 28, 2008 3:19 pm

Hmmm...Ja nisam na Telecomu,ali proučiću sve čim budem imao malo vremena (i volje) jer sam žestoko posvađan sa torentima.
Upravo problem koji si pomenuo-previše sporo sve radi.

U svakom slučaju vrlo lepo od tebe što si to sve podelio s nama.Znam ovde na forumu par torent manijaka-možda bi i oni mogli napisati neki tutorial na tu temu?
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 2:29 pm

Postod Smelly_Cat u Pet Nov 28, 2008 3:43 pm

evo jos neki savet
nikad se nemojte previse osloniti na javne torrent trackere tipa mininova, newtorrents i td. kod njih mozes naici na gomilu smeca a i one cifre za seedere i leechere je cista laz (iskustva: skinem nesto sa gomilom trojanaca, skinem winxp koje je na italijanskom a nigde to ne pise i td)
privatni trackeri su zakon (ko nasa milica)!
kod jednog gde sam ja uopste nije bitno koliko seedera ima posto uvek ide full brzinom...cak i sa 1 seederom..e to se vec zove kvalitet
nije los ni demonoid...uglavnom ga koristim ako mi treba nesto matoro...tamo bas ima svega...

e sad ja sam se malo drugacije konfigurisao
stavio sebe u DMZ, otvorio portove na ruteru, jedan tcp za torrente i po jedan tcp i udp za emule.
za paranoike koji misle da samo njih vrebaju s neta da im zavire u komp u kom nema nista sto je njima vazno ne preporucujem dmz ili se opremite s nekim fw.
kad odradite otvaranje max half open konekcija, da bi imalo efekta trebalo bi podesiti utorrent da to iskoristi
options>preferences>advanced
net.max_halfopen i postavite neki broj a da nije veci od onog u prethodnom koraku
npr. ako stavite 80 max half open konekcija u win, u utorrentu stavite 60
i to treba da sljaka
sto skidati s rapida film kad ovako stigne za 2 sata i 10 eventualno 20 min (ovoliko iznesu samo pauze od po 15 min izmedju dve arhive...mozda i vise)
Korisnikov avatar
Smelly_Cat

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 10:26 am

Postod pallas u Pet Nov 28, 2008 4:52 pm

...ja nisam primetio da na Telekom ADSL-u spori torrenti....kolko mogu da vučem sa Rapid-a ili nekog servera na direct,toliko sisam i sa torrentima....mislim,ako imaš neki dobar torrent,kao to je to cat objasnio....
...ako ne vidite moj potpis pritisnite Alt+F4....
Korisnikov avatar
pallas

Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 9:22 pm

Postod Kurta i Murta u Pet Nov 28, 2008 7:22 pm

definitivno ste izmislili toplu vodu! :yes:
Oj Srbijo iz dva dela, ti bi i treci deo 'tela, al' nece moci ove noci, Vojvodina ti nece doci!
Korisnikov avatar
Kurta i Murta

Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 8:17 pm

Postod Smelly_Cat u Pet Nov 28, 2008 7:38 pm

samo kad si se ti javio :haha:
Korisnikov avatar
Smelly_Cat

Postod Sticky Fingazz u Pon Dec 01, 2008 3:36 pm

@ kurta i murta
CHiko ako si ti sveInformisan ( svestan sam da sam upravo izmislio rec, ali situacija me naterala ), ne znaci da su i ostali. zasto ne edukovati i ostatak foruma..mislim zaista...

@smelly

pa ja imam i premium na rapid-u tako da ne cekam nista.. samo sto su nas osakatili na 2,6 Gb dnevno pa ostatak dana skidam sa torrenta :)

btw skoro svi provajderi Adsl - a u Srbiji zavrcu portove da bi se ogradili od p2p shareovanja podatako koji je zabranjen u svetu..

i bas je fora da otkljucas modem da ne bi morao da trazis perfektne torrente..
ja licno koristim :

www.torrentz.com - koji se search engine za torrent ( a uglavnom skidam sa www.mininova.org ili www.thepiratebay.org )

drugi i mnogo bolji torrent je:

0.arenabg.com (nula tacka arenabg tacka com ) - bugari su zakon.. ako ima neko da mi udeli invatation kod za demonoid bio bih m uzahvalan
To be famous is so nice
Suck my dick
Kiss my ass
In limosines we have sex
Nice...

www.insightdjs.org
Korisnikov avatar
Sticky Fingazz

Postod Smelly_Cat u Pon Dec 01, 2008 5:08 pm

Sticky Fingazz je napisao:btw skoro svi provajderi Adsl - a u Srbiji zavrcu portove da bi se ogradili od p2p shareovanja podatako koji je zabranjen u svetu..

ovako to nekako izgleda...tvoj racunar>ruter>server (telekom, gde se inace otvaraju i zatvaraju portovi)>net
provajder kad ti zavrne port, ne pomaze ti ni sveti petar
ovo je drugo sto mi radimo, ti samo podesavas svoj ruter i nista vise...portovi su otvoreni...kad pocnu da zatvaraju onda cemo da dizemo galamu
mada neki od sitnih providera mislim da rade, cisto da bi ustedeo...ne mogu da se setim koji...bilo reci na nekom od foruma...mozda elitesecurity

vise volim privatne trekere iz jednog jedinog razloga...kvalitetan i proveren sadrzaj (ne mozes skinuti fake pa sve i da hoces...pogotovo ono tipa skines film u 50 rar-ova i onda kao fora trazi pass a u stvari je torrent nemoguci fake a arhive su prazne...tj ispunjene nulama), uvek maximalna brizna i sa skidanjem krece onog momenta kad ga ubacis...i naravno ratio koji sve to omogucava
znaci moras da ga seedujes da te ne bi banovali...sto na javnim nije slucaj...pa tako skines torrent koji kao ima 5498 seedera a vuce se ko prebijena macka
ranije sam bio na sceneaccess.org a onda sam presao na neki drugi mada su identicnog kvaliteta..bili onda..brzina mi ne pada ispod 86...a ide do nekih 93-4 kbps sto je za torrent skoro pa savrseno
Korisnikov avatar
Smelly_Cat

Postod Sticky Fingazz u Uto Dec 02, 2008 9:24 am

pa to, ja sam se malo laicki izrazavao. mislim jesu nama portovi otvoreni, ali u samom modemu je "zapusen" protok i onda vi samo premostite da podaci idu direktno na vasu mreznu karticu, zaobilazeci modem ( tj ruter u modemu ). u sustin nije bitno sta se desva, bitno je da radi !!

madafakin ratio, ne uploudujem nista sa ovim jadnim uploaderskim brzinama bre...dobro da mi download radi :)
To be famous is so nice
Suck my dick
Kiss my ass
In limosines we have sex
Nice...

www.insightdjs.org
Korisnikov avatar
Sticky Fingazz

Postod Kurta i Murta u Uto Dec 02, 2008 12:35 pm

zato postoji ratio master :woho:
Oj Srbijo iz dva dela, ti bi i treci deo 'tela, al' nece moci ove noci, Vojvodina ti nece doci!
Korisnikov avatar
Kurta i Murta

Postod Snowy u Sre Dec 03, 2008 2:03 pm

Kurta i Murta je napisao:definitivno ste izmislili toplu vodu! :yes:
:wallhead: :acute:
Korisnikov avatar
Snowy

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 4:26 pm

Postod Smelly_Cat u Ned Dec 07, 2008 8:04 pm

Sticky Fingazz je napisao:madafakin ratio, ne uploudujem nista sa ovim jadnim uploaderskim brzinama bre...dobro da mi download radi :)

a sta mislis da smo mi sabani pa drzimo komp ukljucen po 3 meseca da bi uplodovali 500 mega?
net limiterom (bez ovoga se ne moze) zavrnes up i posle se doteras koliko ti treba
Korisnikov avatar
Smelly_Cat

Postod Nikki u Čet Dec 11, 2008 8:30 pm

Hmmm... Voleo bi da mi neko pojasni (meni, koji je apsolutno neiskusan, što se ove sfere Internet-a tiče), od čega zavisi brzina skidanja nekog torrent-a??? Dešava mi se da mi brzina skidanja baš, baš varira... Konkretno, u početku krene da skida sa nekih 15-20 kbit/s, da bi kad recimo pređe više od 50% fajla, poleti i preko 200 kbit/s!!! Ovo mi se nije desilo samo jednom, već maltene sa svakim fajlom koji pokušam da skidam sa µTorrent-om!!! :negative:

Drugo pitanje... U poslednjih par dana, puca mi konekcija na ADSL-u... Kreirao sam logovanje preko naloga (user/password) koji su mi dali stručnjaci iz Telekom-a... Desilo mi se 4 puta u isto toliko dana da mi se usred download-a resetuje modem (tj. da izgubi konekciju) !!! :NO:
Nisam podesio nikakav schedule, niti bilo šta od podešavanja u sistemu... Jednostavno ne znam, "šta to jb naše koke, a nije petao" ???!!! :laugh:
You see, house is a feeling that no one can understand really, unless you're deep into the vibe of house. House is an uncontrollable
desire to jack your body.
Korisnikov avatar
Nikki

Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 8:45 pm

Postod Nobody u Čet Dec 11, 2008 8:38 pm

Nikki je napisao:
Drugo pitanje... U poslednjih par dana, puca mi konekcija na ADSL-u... Kreirao sam logovanje preko naloga (user/password) koji su mi dali stručnjaci iz Telekom-a... Desilo mi se 4 puta u isto toliko dana da mi se usred download-a resetuje modem (tj. da izgubi konekciju) !!! :NO:
Nisam podesio nikakav schedule, niti bilo šta od podešavanja u sistemu... Jednostavno ne znam, "šta to jb naše koke, a nije petao" ???!!! :laugh:

Ako će ti biti lakše i ja imam isti problem koji takođe datira od pre par nedelja.Već sam sumnjao da nešto nije u redu sa modemom.
A nisam ni na Telecomu.
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 2:29 pm

Postod Kurta i Murta u Čet Dec 11, 2008 9:00 pm

Nikki je napisao:Hmmm... Voleo bi da mi neko pojasni (meni, koji je apsolutno neiskusan, što se ove sfere Internet-a tiče), od čega zavisi brzina skidanja nekog torrent-a??? Dešava mi se da mi brzina skidanja baš, baš varira... Konkretno, u početku krene da skida sa nekih 15-20 kbit/s, da bi kad recimo pređe više od 50% fajla, poleti i preko 200 kbit/s!!! Ovo mi se nije desilo samo jednom, već maltene sa svakim fajlom koji pokušam da skidam sa µTorrent-om!!! :negative:

1. zavisi koliki je odnos seedera/leechera,sto vise njih sa kvalitetnom vezom tebi ce biti brze skidanje.
p.s. koristi privatne trekere.

2.neam pojma,meni lelekom radi perfektno!
Korisnikov avatar
Kurta i Murta

Sledeća

Povratak na Internet