Welcome
Welcome to novibecej.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Podforum na madjarskom jeziku

Moderator: Administrator

Podforum na madjarskom jeziku

Postod Administrator u Čet Maj 08, 2008 1:14 pm

Kao sto ste mogli da vidite,obogatili smo nas mali forum i jednim podforumom na madjarskom jeziku.S obzirom da je Novi Becej multinacionalna sredina,zeleli smo da izadjemo u susret i nasim sugradjanima (i ne samo sugradjanima) madjarske nacionalnosti, da dobiju mogucnost da pisu i na svom jeziku.Naravno,nije im zabranjeno da pisu i na ostalim delovima foruma,sta vise, dobrodosli su :smile:

Sve je u pocetnoj fazi,postoji i problem jezicke barijere,tako da ce glavni teret pasti na nasa dva urednika Pallasa i Tiski Cvet,ali ne sumnjam da ce oni to odraditi kako treba s obzirom da su se dokazali i u dosadasnjem radu foruma.
Ne znam da li smo jedini,ali u svakom slucaju smo retki sa ovakvom koncepcijom,i nadamo se da ce zaziveti i doprineti jos boljem medjusobnom upoznavanju.
Administrator
Site Admin

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 1:09 pm

Postod fox u Čet Maj 08, 2008 3:32 pm

Vise mi lici na segregaciju madjarskog jezika na forumu, koja je slucajno nastala, bez zle i smisljene namere. Misljenja sam da bi bilo bolje da su nazivi svih tema i foruma dati na oba jezika pa nek svako postuje na jeziku na kom hoce a oni koji su od srca multieticni ce razumeti sta ko pise.
fox

Pridružio se: Sre Apr 23, 2008 3:11 pm

Postod bez_nicka u Čet Maj 08, 2008 3:39 pm

Mozda si u pravu, ali bi bilo nezgodno nama sto ne znamo ni rec madjarskog da se nadovezemo na post iznad...Ja iskreno nazalost ne znam nista madjarskog i mogla bi onda da odgovaram samo na postove koji su na srpskom, pa bi se tema bukvalno sastojala od dve u istoj...to ti nekako isto dodje kao i ovo sad, s tim sto i jedni i drugi naravno svakako mogu da pisu gde hoce...
Slika
Korisnikov avatar
bez_nicka

Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 6:40 pm

Postod Nobody u Čet Maj 08, 2008 3:55 pm

Možda da se izjasne oni koji pišu na tom podforumu,kako doživljavaju to,kao segregaciju ili podržavaju takvu ideju...
Možda Fox i jeste u pravu,ali ta ideja da se na istim forumima i temama piše dvojezično mislim da nije dobra,jer bi se baš kao što kaže bez Nicka totalno pogubili u redosledu...
Korisnikov avatar
Nobody

Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 2:29 pm

Postod pallas u Čet Maj 08, 2008 4:33 pm

...evo,recimo da sam ja (samoproklamovani) predstavnik madjarskog dela foruma.Ja sam tražio da se madjarski deo stavi posle srpskog čisto iz praktičnih razloga.A ne mislim da je to "getoizacija" jer tako mora iz čisto,opet,praktičkih razloga-ne znate madjarski.Ja sam zamolio ljude koji bi došli i pisali na madjarskom da na ostalim delovima pišu na srpskom da bi i drugi bili uključeni u razgovor.Isto,mislim da je ova kombinacija čak i bolja za "nas" (koji znamo madjarski)-mi možemo i tu i tamo da pišemo,a oni koji ne znaju madjarski samo na ostalim delovima foruma....
Korisnikov avatar
pallas

Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 9:22 pm

Postod Nikki u Čet Maj 08, 2008 4:43 pm

Pomalo neočekivano (za mene), ali ipak podržavam ovako nešto :D

S obzirom na to da sam član na desetini različitih foruma (i to stranih), što ruskih, poljskih, holandskih... i da ne nabrajam više... Na svakom takvom forumu postoje zasebni delovi na njihovim maternjim jezicima, kao i veći delovi foruma, koji su isključivo na engleskom...
Možda nisam izvršio baš najbolju komparaciju, jer ovo nije mađarski forum, ali ok... Ne mislim ništa loše!
Shvatili ste poentu mog izlaganja?!

:megalol:
You see, house is a feeling that no one can understand really, unless you're deep into the vibe of house. House is an uncontrollable
desire to jack your body.
Korisnikov avatar
Nikki

Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 8:45 pm

Postod tiski cvet u Čet Maj 08, 2008 4:49 pm

Jaj esam Nikki.I hvala ti puno.
I am miss Nulsee
Korisnikov avatar
tiski cvet

Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 8:54 pm

Postod Snowy u Čet Maj 08, 2008 6:14 pm

Ja sam vec rekla moje mishljenje...menije super shto postoji i ovakav vid jednakosti... svaka chast
Korisnikov avatar
Snowy

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 4:26 pm

Postod kamikaza1 u Čet Maj 08, 2008 8:04 pm

ja jako podrzavam ovu ideju, i naravno da postujem da su pripadnici madjarske nacionalnosti kod nas odlucili da urade tako a ne kao sto predlaze fox (mada vise sam za predlog njegov). mada bih ja posto trenutno radim na jednom velikom projektu izrade udžbenika za metodologiju bilingvalne nastave u vojvodini, više voleo da se jedna tema makar otovori i bilingvalno da malo ekperimentisemo, neka malo opustenija tema. da probamo, sta kazete?
"....daleko mi banat crna moja kosulja..."

Pridružio se: Ned Apr 13, 2008 8:20 pm

Postod pallas u Čet Maj 08, 2008 10:23 pm

...kako ćeš prevazići problem da bez nicka ne zna madjarski i ako postujem na madjarskom ona neće imati ni blage ni veze sa tim šta sam rekao?
Korisnikov avatar
pallas

Postod kamikaza1 u Pet Maj 09, 2008 11:00 am

ajde da probamo, to treba da bude znak dobre volje i jedne i druge i treće i pete konfesije, da probamo da otvorimo neku temu u kojoj bi svako na svom jeziku mogao da nesto pise, a da se naravno postovi nadovezuju, recimo da ti iako napises nesto na madjarskom napisi nesto laganije pa ako bas ne provalimo mi koji ne znamo taj jezik, malo nam opricaj ti ili neko ko je razumeo a govori srpski pretezno recimo nobody mislim da toliko zna madjarski da bi mogao da nam preprica sta pise...

Postod pallas u Pet Maj 09, 2008 12:43 pm

...ja da "laganije" pišem,a posle da to neko prepriča ko možda ubode šta sam hteo reći....uz svo dužno poštovanje,ali ████ taj dijalog :D

PS.To je ko da hoćeš da ███ a da ti ne udje :haha:
Korisnikov avatar
pallas

Postod Smelly_Cat u Pet Maj 09, 2008 12:52 pm

tako nesto vec postoji....chit chat/pricaj da te ceo svet razume...odziv je nenormalan :D
Korisnikov avatar
Smelly_Cat

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 10:26 am

Postod Penzioner u Pet Maj 09, 2008 7:34 pm

Forum je dobar ovako kako je načinjen. Mi mađari možemo da pišemo i tu i tamo, nema problema. Ako neko želi prevod, vrlo rado ću mu to učiniti. Evo ja se javljam za prevodioca, naravno ako hoćete. :newspaper: :Laie: :agree: :help:
Slika

" Napsugaras Ősz!"
" Sunčana Jesen"
Korisnikov avatar
Penzioner

Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 2:41 pm

Postod kamikaza1 u Pet Maj 09, 2008 8:43 pm

dobro dosao stari znance, a ja se javljam za prevod, vrlo rado bi malo ucio madjarski....moze

Povratak na Za Članove