Welcome
Welcome to novibecej.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Brojanje...

Moderator: bez_nicka

Brojanje...

Postod Gizmo u Pon Avg 03, 2009 8:19 pm

Ajde da brojimo koliko puta je nestajala struja ili padao napon u toku dana.
Slika
Korisnikov avatar
Gizmo

Pridružio se: Sub Jul 11, 2009 9:42 pm

Re: Brojanje...

Postod Shmajser u Uto Avg 04, 2009 7:03 am

Ne vredi....EPS izvozi struju dok za domace trziste ostavlja minimum minimuma jer im se tako vise isplati,a i devize su devize. MMF je uslovio vladu da ne dize cenu struje, navodno zbog inflacije, a ustvari zbog najveceg potrosaca US steel-a koji przi metal na struju. Tako da imamo jeftinu struju koje nece biti dovoljno(za domace trz.) pa ce sistem stalno pucati dok ne pukne i sam EPS ,a nakon toga ide prodaja za neku sicu poznatom kupcu ,jel..I tako u krug ,igranka bez prestanka...Da ni ne spominjem izraubovanu i zastarelu mrezu za prenos el.energije u koju nije ulagano gotovo nista. Dovoljno je da izadjes na ulicu i pogledas prvu banderu na sta lici, pa da ti sve bude jasno.

Zanima me samo sta ce biti kada dodje zima , tada ce cena struje biti jos zanimljivija napolju,, a bice zanimljiva i nama sitnim potrosacima u zemlji....Ko ce imati veci prioritet pogadjajte...Imali smo vec nesto slicno u 90-im...
ratatata
Korisnikov avatar
Shmajser

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 1:05 pm

Postod Nobody u Uto Avg 04, 2009 12:53 pm

Gizmo je napisao:Ajde da brojimo koliko puta je nestajala struja ili padao napon u toku dana.

Jbga,nestalo mi struje,resetovao mi se brojač... :biggrin:

Samo jutros na poslu nekih 4-5 puta na milisekundu je nestajalo.

@Šmajser

Pa ista ekipa iz 90-ih opet na vlasti,za očekivati je i iste metode kao 90-ih.Imaćemo je 4-5 sati dnevno i to je to.Kada se uželimo struje,ići ćemo u kafiće koji imaju agregate :biggrin: Kao 90-ih...
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 2:29 pm

Postod Gizmo u Sre Avg 05, 2009 2:08 pm

Danas prebrojao 4 nestanka (pada napona).
U sustini sam protiv privatizacije velikih drzavnih sistema ali kad je EPS u pitanju zelim im jednu dobru privatizaciju, novu sistematizaciju i jaku konkurenciju.
:spam:
Slika
Korisnikov avatar
Gizmo

Postod Nobody u Sre Avg 05, 2009 2:16 pm

Gizmo je napisao: ali kad je EPS u pitanju zelim im jednu dobru privatizaciju, novu sistematizaciju i jaku konkurenciju.
:spam:

Uzimajući u obzir iskustvo sa privatizacijom NIS-a,privatizacija EPS-a bi izgledala nekako ovako:

(Pro)dali bi ga Rusima za sitne pare za imaginarnu podršku već izgubljenom Kosovu,zadržali bi monopolski položaj kao i do sada,bez konkurencije,i imali bi isto ovo kao i sada (padove u naponu i nestanke,baš kao što se kvalitet benzina u NIS-u nije popravio) i plaćali bi najskuplju struju u regionu.

E to ti je privatizacija na srpski/srbijanski način...
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Postod Gizmo u Sre Avg 05, 2009 2:32 pm

Bar ce dobiti novu sistematizaciju... redukovanuuuuuuuuu :negative: , sto im od srca zelim. Posebno distribucijama. :spam:
Slika
Korisnikov avatar
Gizmo

Postod Nobody u Sre Avg 05, 2009 2:50 pm

E to jedino...Ali mi se ne čini nekim uspehom,pogotovo za nas krajnje potrošače...
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Povratak na Lokalna Samouprava