Welcome
Welcome to novibecej.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Opštinska administracija

Moderator: bez_nicka

Opštinska administracija

Postod Nobody u Sub Okt 03, 2009 3:26 pm

Racionalizacija u državnoj upravi

U Novom Bečeju nema viška zaposlenih

Podatke o broju onih koji treba da budu otpušteni iz državne administracije su ovih dana izneli najpre ministarka finansija Diana Dragutinović, a zatim premijer Mirko Cvetković i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić. Po njihovim procenama biće otpušteno od 10.000 do 14.000 ljudi, uz postojanje mogućnosti da broj otpuštenih radnika u državnoj administraciji bude i veći. Ono oko čega su ministri i premijer saglasni je da se javna potrošnja mora smanjiti i to smanjenjem prekobrojne administracije. Problem je, međutim, u tome što i dalje nema precizne računice koliko je tačno ljudi višak, kada će i koji broj činovnika biti otpušten.

Opština Novi Bečej, na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije (od 2006. godine), sprovodi postupke racionalizacije i do sada je broj zaposlenih sveden na minimum neophodan za efikasno obavljanje svih poslova, kako poverenih tako i izvornih poslova uprave, uzimajući u obzir standarde i obim poslova svakog sistematizovanog radnog mesta. Danas Opštinska uprava broji 52 zaposlena lica.
Pre nekoliko meseci, kada je iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu na adresu Opštinske uprave stigao dopis povodom usvajanja odluke o utvrđivanja programa za rešavanje viška zaposlenih u procesu racionalizacije, restruktuiranja i pripreme za privatizaciju, čelnici opštine istakli su da u lokalnoj samoupravi nema ni viška ni manjka zaposlenih, te da je Novi Bečej jedina opština od 20 u Banatu, koja je na granici limita.

http://www.becejski-mozaik.co.rs/sh/474/7/9810/

Hehe,kako da ne...Nema viška zaposlenih... :laugh: Ima ih kao u košnici...
U svakom slučaju kad neće milom,biće silom,razrezaće im iz Beograda pa će biti drž` ne daj,čija je veza jača.
Neće pomoći ni plakanje :haha:
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 2:29 pm

Re: Opštinska administracija

Postod Shmajser u Pon Okt 05, 2009 6:35 pm

Evropski standardi kažu da je na 1.000 stanovnika optimalno imati šest ljudi u javnom sektoru...E sada sta se sve podvlaci pod javni sektor NE ZNAM i ko se sve tu racuna.Zdravstvo,skolstvo???Ako to sve upada u javni sektor onda je ona cifra od 52 nije realna.

Evo kako to rade "profesionalci"

novosti je napisao:Primećeno je da je ekstremno veliki broj zaposlenih u 11 opština i gradova. Recimo, Vrnjačka Banja ima nešto više od 26.000 stanovnika i 389 zaposlenih u lokalnoj upravi i institucijama. Znači, na 1.000 stanovnika u javnom sektoru radi čak 15 ljudi - kažu u Vladi Srbije. - S druge strane, Kovačica, sa istim brojem građana, ima 157 zaposlenih, odnosno petoro na 1.000 stanovnika.
Ogroman raspon između broja zaposlenih u javnom sektoru na 1.000 stanovnika imaju i Bor i Aleksinac (opštine sa oko 56.000 građana). U Boru na svakog 1.000-og ide čak 13 onih koji rade za državu, a u Aleksincu - nešto više od šest.
ratatata
Korisnikov avatar
Shmajser

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 1:05 pm

Postod Kurta i Murta u Uto Okt 06, 2009 1:47 pm

koliko se samo u taj centar usluzni naprimalo....
Oj Srbijo iz dva dela, ti bi i treci deo 'tela, al' nece moci ove noci, Vojvodina ti nece doci!
Korisnikov avatar
Kurta i Murta

Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 8:17 pm

Postod Smoki u Sre Okt 28, 2009 5:12 pm

najzad su stavili zastavu Vojvodine na jarbol ispred opstine!Pohvaljujemo! :laie60:
Korisnikov avatar
Smoki

Pridružio se: Sre Dec 17, 2008 11:32 am

Postod Shmajser u Čet Okt 29, 2009 12:49 am

Opa,svaka cast sa jedne strane....Sa druge strane prekor za secu drva ispred pravoslavne crkve u centru, da mi koji je to "genije" smislio" :mad:
ratatata
Korisnikov avatar
Shmajser

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 1:05 pm

Postod Nobody u Čet Okt 29, 2009 9:34 pm

Smoki je napisao:najzad su stavili zastavu Vojvodine na jarbol ispred opstine!Pohvaljujemo! :laie60:

Nije valjda???!

Mala pobedica ovog foruma? :laugh:

Sa druge strane prekor za secu drva ispred pravoslavne crkve u centru

Dodao bih i ona kod manastira,čisto svetogrđe.Otkad znam za sebe ta stabla su bila tamo i pravila preko potrebnu hladovinu,a sada ih brutalno isekli.
Manastir je izgubio na onom svom drevnom izgledu i sada liči na one jednolične crkve koje zidaju šablonski širom Vojvodine,sve golo oko njega...
Zaista bih voleo da znam ko je zadužen za seču stabala i ko izdaje dozvole za sečenje,prilično sam siguran da su takva stabla kao što je bilo kod manastira i zakonom zaštićena (dud ako se ne varam),tako da je u neku ruku možda počinjeno i krivično delo.
A gde su posečena stabla završila?
Tamo gde i prošli put? :biggrin:
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 2:29 pm

Postod Smoki u Pet Okt 30, 2009 9:32 pm

Izgleda da ce biti duga zima! Ove godine seku drva Ranije! :baldy:
Korisnikov avatar
Smoki

Pridružio se: Sre Dec 17, 2008 11:32 am

Postod pallas u Pet Okt 30, 2009 9:46 pm

Stabla na ulici su javna dobra,barem u centru,ali mislim da su svugde.Da ih posečeš ti treba dozvola od opštinskog organa nadležnog za te stvari (pošto se opština "brine" o javnom dobru),tojest,tamo gde se izdaje dozvola i za gradjenje objekata.Udješ u opštinsku zgradu,izadješ u dvorište,udješ u onu zgradu iza koja jako liči na montažnu baraku,i odeš u sobu...eee....zaboravio sam broj.Pitaš samo gde se izdaju dozvole za gradnju...Mada mislim da bi pitanje o izdavanju TE dozvole za seku stabala trebalo da pitaš savetnike našeg precednika....
...ako ne vidite moj potpis pritisnite Alt+F4....
Korisnikov avatar
pallas

Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 9:22 pm

Povratak na Lokalna Samouprava