Welcome
Welcome to novibecej.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Grejanje: kriticno u Vojvodini (naravno)

Politička dešavanja u zemlji

Moderator: bez_nicka

Grejanje: kriticno u Vojvodini (naravno)

Postod bez_nicka u Čet Jan 08, 2009 9:21 am

Jeste da zakida celu Evropu ali sam stavila pod "Srpska Posla" iz prostog razloga sto je prva i udarna vest juce na B92 glasila doslovno ovako:
"Srbija ostaje potpuno bez gasa pa ce se grejanje prvo iskljucivati u Vojvodini"
a danas otprilike ovako:
"70000 stanovnika Novog Sada bez grejanja, Beograd bez problema"
Ne bih sad da potezem opet pitanje zasto bas Vojvodina i slicno, ali koliko sam ja (laicki) upucena, Vojvodina ima sopstvene izvore gasa...Znam samo da ce poceti da nestaje i struje jos malo pa dajte da pljujemo po Srbiji dok je jos ima :biggrin:
Anyway, dobar komentar na b92 sajtu
"Je li neko sumnjao da će opet Vojvođani proći najgore?"
Slika
Korisnikov avatar
bez_nicka

Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 6:40 pm

Re: Grejanje: kriticno u Vojvodini (naravno)

Postod Smelly_Cat u Čet Jan 08, 2009 12:01 pm

bez_nicka je napisao:"Je li neko sumnjao da će opet Vojvođani proći najgore?"

zamislite da u ovom sranju nije pola evrope nego samo mi...pa pustili bi nas da pocrkamo ko kerovi
nacuo sam sad da ce oko 16 h madjari da nam puste..nisam cuo ni kako ni zasto...mada meni tu nesto smrdi...na sve samo ne na gas

zato neka nam ove nedelje bude hit Severina - Gas Gas OJHA!!!

Tadić je naveo i da će do normalizovanja u snabdevanju gasom doći tek kada Rusija i Ukrajina reše spor, poručivši građanima Srbije da štede energiju i budu racionalni.

ovaj covek definitivno nije normalan....nemam gas...smrzavam se...pa jos i da iskljucim komp da bi on mogao sa svojom decom popodne malo da raspali koju igricu na WII, SP3 i plazmi od 1.5 m....neka se goni u 3 lepe...i neka stede malo oni tamo juzno da jednom mi imamo nesto
taj mentalitet juznije je takav da ce oni sad koristiti do maximuma sve...sto da stede sad i da se smrzavaju kad ce se smrzavati za 5-6 sati..dan dva ili mozda i nece....jako sam besan
sledeci put kad budem isao na glasanje...necu ni glasati..samo da listic bude nevazeci i pored svakog napisati komentare tipa Tadic pichkica i sl...nece me mrzeti

evo i jednog vica za "dobra" stara vremena
Shta Koshtunica radi u Turskoj?
Uchi kako se 500 godina vlada nad Srbima
Korisnikov avatar
Smelly_Cat

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 10:26 am

Postod soul shadow u Čet Jan 08, 2009 1:58 pm

dnevnk soul shadowa-blaga hipotermija...muti mi se pred ocima...moram sacuvati ovo malo toplote...leci u krevet i ne pomerati se...I will survive...SOS... :NO:
Korisnikov avatar
soul shadow

Pridružio se: Sre Maj 14, 2008 10:29 pm

Postod Nobody u Čet Jan 08, 2009 3:22 pm

Šta se ono pisalo na ovom forumu sve vreme?O Vojvodini kao samostalnoj,sređenoj državi?
I nema sada pametnih "patriotskih" passionovih komentara?
Skunk jel` ti zima?

DA LI VAM JE SADA JASNO? Srbija nije sposobna da funkcioniše kao samostalna država,prepušteni smo stihiji i nemaru!
Ministar energetike i direktor NIS-a nemaju pojma koliko imaju zaliha u Banatskom Dvoru i da crpna stanica tamo nije u stanju da ni postojeće zalihe ubaci u sistem jer ne može da postigne dovoljan pritisak.Pa za koji q*** primaju te astronomske plate onda???
Samo da bi bili tamo?Tadić ide da prosi gas po susednim zemljama...Pa čemu onda služi premijer i opet pomenuti ministar energetike???
Ako nisu sposobni za posao marš na biro za nezaposlene!!!!Za šta ih plaćamo!? Koliko nesposobnih morona imamo na državnim jaslama,na grbači svih nas???

I pisao bih sada još,ali su mi se prsti smrzli pa kad se ogrejem u prostoriji sa dobrom starom pećkom na drva možda nastavim,mamu im nesposobnu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :punishment:
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 2:29 pm

Postod Smelly_Cat u Čet Jan 08, 2009 3:59 pm

Nobody je napisao:I pisao bih sada još,ali su mi se prsti smrzli pa kad se ogrejem u prostoriji sa dobrom starom pećkom na drva možda nastavim,mamu im nesposobnu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :punishment:

ja imam rukavice...bez zezanja
free savet: stavis ruke na monitor malo i ugrejes
sta smo mi doziveli u 21 veku.....
zemlja bogata svim i svacim..amerika hoce da nas kupi kao i cela evropa....i svi u svetu su ljubomorni na polozaj i prirodna bogatsva ta bogatsva su izgleda prirodno glupi i nesposobni ljudi...i lopine...koje ce iskoristiti kao jeftinu radnu snagu i izmanipulisati istima...
Korisnikov avatar
Smelly_Cat

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 10:26 am

Postod passion u Čet Jan 08, 2009 5:27 pm

Nobody je napisao:I nema sada pametnih "patriotskih" passionovih komentara?

Sad nisam nista pisao, niti pocinjao, a ne osecam da sam se povukao iz razloga koje navodis! Jednostavno vidim da niko u regionu nije bio spreman za nestasicu plina. Tak'i ko ti ce naci razlog da pljuju Srbiju pa da je med i mleko, a ja cu biti zrtva jer sam clan foruma. Nista novo od separatista. Kao i obicno.
((Pallas obrisi ovo montiranje na youtube muzici znam da to nisi ti. ))

Pridružio se: Ned Avg 24, 2008 10:41 pm

Postod pallas u Čet Jan 08, 2009 5:40 pm

Smelly_Cat je napisao:Shta Koshtunica radi u Turskoj?
Uchi kako se 500 godina vlada nad Srbima

:haha: Nisam još čuo ovaj....

Ma ovo je sve sviranje na ████....Ovde se vlast ne boji ljudi,boji se samo smanjenja plata.Mislim,ko god uradi neki sistem protoka,radi se i buffer,tojest zaliha.Ovo je jako pogodno i skoro neophodno zbog pouzdane eksploatacije sistema.Mislim da su u madjarskoj imali gasa i pregrmeće ovih para dana (navodno par dana) bez gasa.Pustiće rezerve u sistem,pećke u stanovima neće ni osetiti rusko-ukrajinski spor.Samo mi slepci imamo ispad grejanja i to već jedan dan nakon zavrtanja ventila.Pa mora Tadić da ide da moli gas.POŠALJI ONOG MAJMUNA IZ NIS-A KOJI JE U ODBORU GASPROMA...sramota....
...ako ne vidite moj potpis pritisnite Alt+F4....
Korisnikov avatar
pallas

Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 9:22 pm

Postod Nobody u Čet Jan 08, 2009 5:56 pm

passion je napisao:Jednostavno vidim da niko u regionu nije bio spreman za nestasicu plina. Tak'i ko ti ce naci razlog da pljuju Srbiju pa da je med i mleko

Sve zemlje u okruženju su imale i imaju zalihe kojima su ublažile nestašicu,a mi samo u cevima i skladište u B.Dvoru koje ne radi.
I sada smo spali na to da nam Mađari iz njihovih zaliha ustupaju barem za minimalno funkcionisanje sistema.
Inače koliko sam čuo,nema Tadić veze sa ustupanjem plina od strane Mađarske,sve je odradio Pastor,a ovaj se samo slikao i pokupio političke poene (bar misli da je tako,u stvari zapečatio je svoj poraz na sledećim izborima)...

A u Srbiji NIKADA NEĆE BITI MED I MLEKO,ZAPAMTI NIKADA!
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Postod passion u Čet Jan 08, 2009 6:00 pm

Nobody je napisao:
A u Srbiji NIKADA NEĆE BITI MED I MLEKO,ZAPAMTI NIKADA!

Bolje se ugrizi za jezik!!!!

Russia 'to restore gas to Europe'
Gas pipelines in Slovakia
Slovakia has called a state of emergency amid plunging gas supplies

Russian PM Vladimir Putin has said Moscow will resume pumping gas to Europe once independent monitors are in place to check the flow to EU markets.

Postod Nobody u Čet Jan 08, 2009 6:04 pm

Jeste,ali ne i za bratsku Srbiju,pa naši smo,mi se možemo i smrzavati... :laugh:

Bolje se ugrizi za jezik!!!!

Ma bolje da završimo jednom sa njima zauvek.A sve ide u tom pravcu...Svakog dana nam daju sve više razloga :bye:
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Postod passion u Čet Jan 08, 2009 6:10 pm

To je vec.. ti znas da nece Srbiji? Kao i uvek hoce, kao i uvek i ljudi preko Dunava su ugrozeni, ali oni su oni pa su zato krivi, koji fasizam.... Slazem se da nije dobar sistem u Vojvodini sto se tice grejanja!! da to treba popraviti, ali se ne slazem da je drugima kao bolje nesto u ovoj situaciji. To su izgleda i posledice od rata i sankcija, tako da se u ovim situacijama vide slabosti Srbije, ali je ipak slicno kao i u drugim zemljama nije da je izdvojen slucaj. Da je dao Bog da se to nije ni dogodilo.

Postod Nobody u Čet Jan 08, 2009 6:25 pm

passion je napisao:To je vec.. ti znas da nece Srbiji?

Pa informiši se malo.Moguće je dostaviti gas Srbiji preko Belorusije,ali ih baš zabole ono za nas,nismo im visoko na listi prioriteta,i prvo dobijaju ovi iz EU.
A nas su PRVE isključili i to potpuno,dok su Hrvati dobijali 20% od ugovorenih količina.(živeo nam tovarišč Tadić).

passion je napisao:ali je ipak slicno kao i u drugim zemljama nije da je izdvojen slucaj

Pa da li ti čitaš šta pišem??? NIJE slično kao u ostalim državama!Naše rezerve su bile samo koliko je bilo u cevima!!?
Sad se grebemo od Mađara,od njihovih rezervi.Jedino mi nismo imali rezerve.JEDINO MI SMO POKLONILI NIS,kažu baš da bi izbegli ovakve situacije.

Dopire li nešto do tebe? :punishment:
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Postod Shmajser u Čet Jan 08, 2009 6:28 pm

passion je napisao:
Nobody je napisao:I nema sada pametnih "patriotskih" passionovih komentara?

Sad nisam nista pisao, niti pocinjao, a ne osecam da sam se povukao iz razloga koje navodis! Jednostavno vidim da niko u regionu nije bio spreman za nestasicu plina. Tak'i ko ti ce naci razlog da pljuju Srbiju pa da je med i mleko, a ja cu biti zrtva jer sam clan foruma. Nista novo od separatista. Kao i obicno.

5.1.
Dušan Bajatović: "...Ukoliko, međutim, dođe do ozbiljnijeg manjka tog energenta, u šta, kako kaže, ne veruje, nisu isključene restrikcije, ali će se one odraziti na industrijske potrošače.
On kaže i da, ukoliko spor Rusije i Ukrajine potraje, posledice svakako neće osetiti građani Srbije već industrijski potrošači.

07.01.
Cvetković: Normalizacija u narednih nekoliko dana

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković rekao je večeras da će snabdevanje gasom biti normalizovano u narednih nekoliko dana, imajući u vidu sve pregovore koji se o vode o tome.

08.01.
Ministar privrede Austrije Rajnhold Miterlener, rekao je da Austrija mora da se pripremi za dužu obustavu isporuke gasa iz Rusije. Rekao je da je snabdevanje domaćinstava u Austriji osigurano za tri meseca.
Napori EU za posredovanje između Ukrajine i Rusije moraju tek da počnu, dodao je on, dodavši da zbog kompleksnosti situacije ne očekuje rešenje narednih dana, već «srednjeročno».

Serem se na ovakvu nesposobnu ,lazovsku i lopovsku Srbiju(u celini) sto puta i jos jednom :mad:
ratatata
Korisnikov avatar
Shmajser

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 1:05 pm

Postod Nobody u Čet Jan 08, 2009 6:38 pm

I hajde da vidimo posredne posledice ove nestašice.Osim što je skoro cela Vojvodina u hladnom,i što će se svi preorijentisati na struju,verovatno elektroenergetski sistem neće izdržati duže od par dana,pa će doći do havarijskih isključenja.
E onda nećemo imati ni struje.
Idemo dalje,sve pekare su uglavnom na gas.Ne verujem da imaju mogućnost da se preorijentišu na neki drugi energent (mislim na velike pekare,ne na male privatnike),pa eto nama otežano snabdevanje hlebom,i još jedan udar na EPS jer će ga peći kod kuće (kada bude bilo struje).

Zbog date situacije i ono malo firmi koje rade,neće moći jer nema redovnog snabdevanja strujom...

Da ne pričamo o havarijama na toplovodima,i gasovodima koji će stradati na niskim temperaturama ako nisu u funkciji...
I hoće li zbog ovoga pasti vlada???Ni ne pomišljaju na to,dok ih ne isteramo kao 5. oktobra.
Nazdarovie...
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Postod Nobody u Čet Jan 08, 2009 7:24 pm

Stiže gas iz Mađarske i Nemačke
8. januar 2009. | 11:10 -> 20:04 | Izvor: B92, Beta, Tanjug
Beograd, Pančevo, Novi Sad, Kruševac -- Mađarska je počela isporuku dela potrebnog gasa Srbiji, a Boris Tadić kaže i da je sa nemačkom vladom dogovorena isporuka tri miliona metara kubnih gasa dnevno.

Danke Deutschland,fuck the Russia!

Sve što imam reći...
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Sledeća

Povratak na Srpska Posla