Ne znam gde bih stavio ovo,da li u "religiju" ili "zdravstvo".U svakom slučaju,ne uklapa se ni u jedno,to je ovoj vesti zajedničko...
| Welcome | |
|---|---|
| Welcome to novibecej. You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>! |
|
Moderator: Nobody

passion je napisao:
On kaže i da je neprijatno iznenađen tim što Crkva to nije osudila.
Ministarstvo zdravlja uputilo je inspekciju u Duhovno-rehabilitacioni centar Crna Reka kod Novog Pazara, rekla je za B92 pomoćnica ministra zdravlja Ivana Mišić.
Inspekcija bi trebalo da utvrdi da li se u tom centru praktikuju neki elementi nadrilekarstva

passion je napisao:Nobody, previse generalizujes, jako radikalan odgovor nije SPC negativna. Na zalost to sto sam video je i mene zgrozilo, to nije SPC to je neki pokusaj pomoci ljudima koji nemaju puno sansi u zivotu, ipak mislim da ni najgluplji pop u SPC ne bi mogao ovo da podrzi sta ova dva majmuna u zelenim majcama rade. Ovo je izivljavanje, jos jednom zar nekome pomazu ako ga ponizavaju na takav nacin da snimaju kako ga prebijaju lopatom. Verujem da imaju neke metode zasto mora da se pokaze cvrsta ruka, ali ovo je pogresno sto smo videli i najradije bih tom lopatom lupio tog majmuna u glavu. Ali to nije SPC opet ponavljam!

SPC: Zatvoriti centar Crna Reka
23. maj 2009. | 01:01 -> 20:55 | Izvor: B92, FoNet, Tanjug
Beograd -- Sinod SPC pozvao je vladiku Artemija da odmah raspusti nelegalni stacionar u okrviru manastira Crna Reka gde se primenjuje burtano nasilje prema štićenicima.
Sinod je saopštio je da je sa zaprepašćenjem i žaljenjem primio vest o brutalnom nasilju koje se, u okrilju manastira Crna Reka primenjuje prema obolelima od bolesti zavisnosti.
“Prikazani snimci i javno priznanje raško-prizrenskog klirika nesumnjivi su dokaz nasilja, potpuno stranog jevanđelskom duhu i misiji Crkve i apsolutno neprihvatljivog” navodi se u saopštenju.
Sinod je pozvao vladiku Artemija da odmah i bez odlaganja raspusti nelegalni stacionar za lečenje bolesti zavisnosti, a da protiv svojih klirika koji su protagonisti nasilja pokrene crkveno-sudski postupak.
Sinod je pozvao nadležne državne organe da, u vezi sa ovim nemilim događajem, preduzmu mere iz svoje nadležnosti.
Žrtvama nasilja, kao i svima koji su na bilo koji način pogođeni ovim sramnim događajem, Sinod, u ime cele SPC, izražava najiskrenije žaljenje.

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost