Welcome
Welcome to novibecej.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Batina je iz raja izašla

Moderator: Nobody

Batina je iz raja izašla

Postod Nobody u Čet Maj 21, 2009 2:05 pm

Ne znam gde bih stavio ovo,da li u "religiju" ili "zdravstvo".U svakom slučaju,ne uklapa se ni u jedno,to je ovoj vesti zajedničko...

Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 2:29 pm

Re: Batina je iz raja izašla

Postod passion u Čet Maj 21, 2009 7:21 pm

((Pallas obrisi ovo montiranje na youtube muzici znam da to nisi ti. ))

Pridružio se: Ned Avg 24, 2008 10:41 pm

Postod pallas u Pet Maj 22, 2009 1:05 pm

...kako neko može da zadržava čoveka više od 1 dan pritvora na koji imaji pravo samo policajci,a posle i oni samo sa papirom sa potpisom sudije....?....Mislim,čim mi je neko onemogućio da idem gde ja hoću,a nije pajkan koji drži sudski nalog,krši zakon.Al,ovo je Srbija,████ se svima za smrtnike....

...ako ne vidite moj potpis pritisnite Alt+F4....
Korisnikov avatar
pallas

Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 9:22 pm

Postod passion u Pet Maj 22, 2009 3:33 pm

Pallas izgleda da ni svi u zemlji nisu znali za skandal, bar tako ovde pise?

Prijava za torturu nad štićenicima
22. maj 2009. | 01:02 -> 16:07 | Izvor: B92, Tanjug
Beograd -- Ombudsman Saša Janković podneće prijavu protiv nadležnih u centru Crna Reka zbog torture štićenika. Ministarstvo zdravlja uputilo inspekciju u taj centar.

Saša Janković (FoNet)
Saša Janković (FoNet)
Janković je rekao da se iz snimka objavljenog na sajtu nedeljnika "Vreme" vidi da se u tom centru štićenicima nanose teške telesne povrede i "da to ne može biti lečenje, odnosno terapija". Ministarstvo zdravlja uputilo je inspekciju u Duhovno-rehabilitacioni centar Crna Reka kod Novog Pazara, rekla je za B92 pomoćnica ministra zdravlja Ivana Mišić.

Inspekcija bi trebalo da utvrdi da li se u tom centru praktikuju neki elementi nadrilekarstva.

Psiholog Žarko Trebješanin kaže za B92 da je slučaj u centru Crna Reka najekstremniji vid nasilja.

On ocenjuje da je primena sile nedopustiva u lečenju i da je način rada i terapija koja se primenjuje u rehabilitacionom centru Crna Reka slučaj za policiju.

Trebješanin kaže da razume da zavisnici imaju potrebu da se obrate manastirima, te da nekima pomaže molitva i asketski život, ali da je primena sile koja je viđena na snimku ekstreman primer, koji je nedopustiv.

Trebješanin navodi da je dodatna otežavajuća okolnost stav Crkve koja se nije nije ogradila od primene sile.

On kaže i da je neprijatno iznenađen tim što Crkva to nije osudila.

Takva terapije može imati samo negativne posledice po zavisnike, smatra Trebješanin.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da nije izdalo dozvolu za rad tom centru, u kome se zavisnici "leče" batinama i drugim nasilnim metodama, a da će u saradnji sa MUP-om utvrditi da li postoje elementi koji ukazuju na nadrilekarstvo.

Protojerej Branislav Peranović, koji već šest godina rukovodi tim centrom, izjavio je za B92 da je kroz centar prošlo skoro 1.000 ljudi i da je, s obzirom na vrstu zavisnosti, "čvrsta ruka neophodna".

"Mi ponekad primenjujemo silu, naravno, u dogovoru sa roditeljima, a štićenici su na vreme upozoreni da nećemo tolerisati kršenje naših pravila. Onaj ko ima narkomana u kući najbolje zna o čemu pičam“, kaže Peranović.

U nedeljniku "Vreme" objavljen je članak, a na sajtu i video zapis načinjen u Duhovno-rehabilitacionom centru Crna Reka, na kome se vidi kako zavisnika tuku pesnicama, nogama, pa čak i lopatom.

Postod Nobody u Pet Maj 22, 2009 4:41 pm

passion je napisao:
On kaže i da je neprijatno iznenađen tim što Crkva to nije osudila.

A kada je bilo šta crkva osudila?A nije da im je nedostajalo skandala:pedofilija,finansijske zloupotrebe,govor mržnje,pa evo sada i ovo...

Ah da,osudili su Statut Vojvodine :diablo:
Ministarstvo zdravlja uputilo je inspekciju u Duhovno-rehabilitacioni centar Crna Reka kod Novog Pazara, rekla je za B92 pomoćnica ministra zdravlja Ivana Mišić.

Inspekcija bi trebalo da utvrdi da li se u tom centru praktikuju neki elementi nadrilekarstva

Pa valjda je to trebalo ranije da urade,a ne sada kada je cela stvar isplivala objavljivanjem video-snimka.
Evo kod mene u firmi malo-malo pa neka inspekcija,kako kod njih nikada do sada nije bila?!
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Postod Nobody u Pet Maj 22, 2009 6:59 pm

Eh da...Dobar glas se daleko čuje,ZAO JOŠ DALJE!!!
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Postod passion u Pet Maj 22, 2009 11:54 pm

Nobody, previse generalizujes, jako radikalan odgovor nije SPC negativna. Na zalost to sto sam video je i mene zgrozilo, to nije SPC to je neki pokusaj pomoci ljudima koji nemaju puno sansi u zivotu, ipak mislim da ni najgluplji pop u SPC ne bi mogao ovo da podrzi sta ova dva majmuna u zelenim majcama rade. Ovo je izivljavanje, jos jednom zar nekome pomazu ako ga ponizavaju na takav nacin da snimaju kako ga prebijaju lopatom. Verujem da imaju neke metode zasto mora da se pokaze cvrsta ruka, ali ovo je pogresno sto smo videli i najradije bih tom lopatom lupio tog majmuna u glavu. Ali to nije SPC opet ponavljam!

Postod Nobody u Sub Maj 23, 2009 6:55 am

7. april 2006. | 16:22 | Izvor: B92
Beograd -- U „Crnoj Reci“, pravoslavnom rahabilitacionom centru za pomoć narkomanima na Mokroj gori pre nedelju dana dogodio se incident.

Naime, Željko Vasić, austrijski državljanin, tvrdi da ga je brutalno pretukao upravnik Centra, protojerej Branislav Peranović, kada je došao po svog sina koji je tu boravio dve nedelje. S druge strane, Peranović, poznat i po tome da je pre deset godina napustio vranjsku eparhiju i vladiku Pahomija kad je prijavljeno prvo zlostavljanje, kaže da to nije tačno, već da su Vasića pretukli štićenici koji se leče.

Željko Vasić s porodicom živi u Beču, a na Mokru Goru u rehabilitacioni centar za pomoć narkomanima „Crna reka“, svog sina je doveo 18. marta. Dvadesetčetvorogodišnji mladić se tamo nije uklopio, jer kako kaže, trpeo je fizičku i psihičku torturu. S druge strane, upravnik Branislav Peranović za B92 kaže da ne može biti govora ni o kakvoj torturi i navodi da su samo prošle godine imali oko 120 štićenika i da sa svim roditeljima imaju odličan odnos.

Međutim, prava drama je nastala kad su 1. aprila roditelji došli u Centar po sina. Otac mladića, Željko Vasić tvrdi da ga je pretukao upravnik protojerej Branislav Peranović sa štićenicima, samo zato što je tražio priznanicu da je njegov sin tu boravio dve nedelje i da se vrati 200 evra, jer je za mesec dana boravka platio 400 evra.

S druge strane, upravnik Centra Branislav Peranović kaže da to nije tačno, već da su ih napali isprovocirani štićenici, a da je on pokušao da ih razdvoji: „Kad smo tražili priznanicu i pola pare, on je reagovao brutalno. Izgubio je svaku kontrolu, počeo je nekontrolisano da bije moju suprugu, mene i sina. Rekao je pobiće nas i opsovao majku cigansku. Priskočili su svi ostali narkomani, udarali su nas rukama, nogama i čime su stigli.“

"Bili su vrlo nervozni i majka njegova i otac njegov. I oni su u stvari bili krajnje neprijatni. Ja sam bio normalno, profesionalno obazriv. Istina da su oni govorili o nekom novcu. Mi nemamo cenu boravka ovde, mi imamo preporuku da ko može plati, jer jednostavno postoje troškovi koje mi moramo da pokrijemo. I tu smo se i razišli, na kraju sam ih izbacio, rekao sam – odlazite odavde! Krenuli su i dalje su nešto gunđali, galamili. Neko od narkomana im je rekao, ajde zaveži više, prekini, dosta više tvoje galame, beži odavde. I onda su oni uputili, pre svega supruga a onda i muž, uputili su uvrede narkomanima. I tada sam ustvari ja i video da veliki broj naših štićenika, izvinjavam se što sam rekao narkomana, trči prema njima. Njegova supruga je dobila neke šamare, a on je dobio ozbiljne batine, više puta je udaren. Svestan sam da sam odgovoran kao upravnik ovog centra što nisam sasvim vladao situacijom, međutim, to se zove stapedo. On je dobio batine vređajući narkomane, i mene je vređao. Ovo se završilo ovako kako je, žao mi je zbog njihovog stradanja, ali sve je moglo da se završi još mnogo gore“.

Branislav Peranović kaže da je znao da će biti raznih iskušenja, ali da mu nije palo napamet da će biti iskušenja od strane roditelja. Kaže da, do ovog događaja, nikad nije bilo problema, ali da je sada sve na policiji koja sprovodi istragu.

S druge strane, Željko Vasić, koji je imao potres mozga i mnogobrojne povrede rekao je da će tužiti upravnika i centar.

Slika
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Postod passion u Sub Maj 23, 2009 8:25 am

@ Nobodyjev post

Ne znam sto, ali mi se cini da lazu i jedni i drugi.

Roditelji kao brane centar.

Roditelji zavisnika podržavaju batinjanje
desk - 23. maj 2009. u 02.55

Nakon što je protiv devet osoba u Duhovno-rehabilitacionom centru Crna Reka podneta krivična prijava zbog nadrilekarstva, nadriapotekarstva i nanošenja teških fizičkih povreda štićenicima, u centar je stiglo je više od pedeset roditelja, ali i supruga i rođaka koji su došli da podrže upravnika ovog centra.

Oni su stigli iz raznih krajeva Srbije, iz Republike Srpske, Crne Gore... Bilo je tu političara, sudija, biznismena... a svi su došli da pruže podršku upravi centra, odnosno upravniku Branislavu Pernoviću, pišu „Novosti.”

Roditelji su ocenili da na njihovu nesreću, niko bolje od njih ne zna kroz kakav pakao prolazi porodica narkomana.

Govorili su ponajviše o nebrizi države, nedostatku mesta i neefikasnosti lečenja u drugim ustanovama, profitiranju raznih „stručnjaka” na njihovoj muci, nepoštenju policajaca i sudija...

„U slučaju da neko pokuša ovaj centar da zatvori nećemo odavde otići, branićemo ga žestoko”, kazala je Jelena Dragićević, iz Novog Sada, koja je u tom gradu i predsednik Udruženja građana za borbu protiv narkomanije.

„Moj sin je posle 13 godina lečenja u raznim državnim i privatnim ustanovama i mnogo datih para, recimo samo sam klinici ´Lorijan´ dala pet hiljada evra, prvi put posle šest meseci ´čist´. Posle pola godine odavde je došao kući na odsustvo , nije ´pao´ tokom boravka kod kuće, i nikad lepše nije izgledao. Ovde se opet vratio, a nijednom nije dobio batine, jer je poštovao kućni red”, dodaje Jelena Dragićević.

Jedan od prisutnih roditelje je izjavio : „Našu decu drastičnije tuku i muče na ulici, a naša deca tuku nas, maltretiraju ... Tako svi stradamo a ovo je jedini spas.”

Slična je priča i Novosađanke Katarine Ristić, koja kaže da se u svom poslu svakodnevno susreće sa mladićima i devojkama koji zbog droge brzo završavaju na groblju i dodaje ,„zahvaljujući ovom centru moje dete je među živima i ako se on zatvori to je naša propast, jer država nema alternative.”

Predrag Aleksić, bivši radnik MUP-a Srbije, je izjavio da se odlučio da svog sina pošalje u Crnu Reku na lečenje jer se ranije u poslu sretao sa narkomanima i dopao mu se metod lečenja, a Draga M. je stigla čak iz Banjaluke, da bi podržala upravu centra i ističe: „moj sin je ovde od septembra i prvi put tako dugo nije pod narkoticima. Osvežio se, izgleda odlično i nikada nije dobio batine”.

Dragica Pentić, majka jednog od zavisnika, koji se izlečio u ovom centru, došla je čak iz Podgorice, sa dokumentacijom, potvrdama da joj je sin posle povratka iz Crne Reke, izlečen, normalan mladić.

„Ja ne skrivam da je moj sin ovde jednom dobio batine uz moje odobrenje kada sam čuo šta je uradio. On, sada, kada je više od godinu dana bez droge, tvrdi da mu je taj bol i naravno uticaj vere, duhovnosti i urednog života spasio život. A, verujte mi da sam bio u situaciji, u tom bezizlazu i raspamećenosti od svega da ga još više povredim, kao što su, verovatno, i drugi roditelji u slična iskušenja dolazili”, rekao je Milivoje Miomanović iz Kraljeva.

U nedeljniku „Vreme” objavljen je članak, a na sajtu i video zapis koji je načinjen u Duhovno-rehabilitacionom centru Crna Reka, na kome se vidi kako zavisnika tuku pesnicama, nogama, pa čak i lopatom.

List navodi da je roditeljima, bez sumnje, i ranije bilo poznato da se ovde, povremeno, kako kažu „kad zatreba”, primenjuju metode koje su uzburkale srpsku javnost

Postod Nobody u Sub Maj 23, 2009 11:39 am

passion je napisao:Nobody, previse generalizujes, jako radikalan odgovor nije SPC negativna. Na zalost to sto sam video je i mene zgrozilo, to nije SPC to je neki pokusaj pomoci ljudima koji nemaju puno sansi u zivotu, ipak mislim da ni najgluplji pop u SPC ne bi mogao ovo da podrzi sta ova dva majmuna u zelenim majcama rade. Ovo je izivljavanje, jos jednom zar nekome pomazu ako ga ponizavaju na takav nacin da snimaju kako ga prebijaju lopatom. Verujem da imaju neke metode zasto mora da se pokaze cvrsta ruka, ali ovo je pogresno sto smo videli i najradije bih tom lopatom lupio tog majmuna u glavu. Ali to nije SPC opet ponavljam!

Onda treba javno da istupi,osudi ponašanje svoga sveštenika i ekskomunicira ga,što do sada ni jednom nije učinila u bilo kojem skandalu koji je bio vezan za nju,a otkada je bliska vlasti imala ih je poprilično!

Pedofili su i dalje sveštenici,slučajevi "zastarevaju",oni koji veličaju ratne zločine i zločince su i dalje u crkvenom vrhu...

Ako se ne ogradi od svega ovoga onda je crkva TAKVA,i to ti je SPC danas, svidelo ti se to ili ne...
Kao što je mnogo toga u ovoj državi trulo,tako je i crkva (i to ne samo SPC),i treba im mnoooogo reformi ne bi li se vratili i postali ono što bi inače trebali da budu.
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Postod passion u Sub Maj 23, 2009 2:31 pm

Patrijarh Pavle:
-"Kada bih bio poslednji Srbin, pristao bih da nestanem a da ne bude zločina...
-Pristao bih da nestane ne samo velika nego i mala Srbija i svi Srbi sa mnom, nego što bih pristao na neljudstvo i nečovečno. Eto, to za mene znači kosovski zavet opredeljenja za carstvo nebesko..."

Samo sto ove reci Patrijarha Pavla ocito ne zna svako da tumaci, sto ne znaci da je cela SPC za osudu kako neki ovde pisu. Ja vidim da se SPC ogradjuje od neljudskosti. Na zalost ima nas raznih sto ne treba upotrebiti u propagandne svrhe, nego treba korov trebiti.

Postod Nobody u Ned Maj 24, 2009 1:24 pm

SPC: Zatvoriti centar Crna Reka
23. maj 2009. | 01:01 -> 20:55 | Izvor: B92, FoNet, Tanjug
Beograd -- Sinod SPC pozvao je vladiku Artemija da odmah raspusti nelegalni stacionar u okrviru manastira Crna Reka gde se primenjuje burtano nasilje prema štićenicima.

Sinod je saopštio je da je sa zaprepašćenjem i žaljenjem primio vest o brutalnom nasilju koje se, u okrilju manastira Crna Reka primenjuje prema obolelima od bolesti zavisnosti.

“Prikazani snimci i javno priznanje raško-prizrenskog klirika nesumnjivi su dokaz nasilja, potpuno stranog jevanđelskom duhu i misiji Crkve i apsolutno neprihvatljivog” navodi se u saopštenju.

Sinod je pozvao vladiku Artemija da odmah i bez odlaganja raspusti nelegalni stacionar za lečenje bolesti zavisnosti, a da protiv svojih klirika koji su protagonisti nasilja pokrene crkveno-sudski postupak.

Sinod je pozvao nadležne državne organe da, u vezi sa ovim nemilim događajem, preduzmu mere iz svoje nadležnosti.

Žrtvama nasilja, kao i svima koji su na bilo koji način pogođeni ovim sramnim događajem, Sinod, u ime cele SPC, izražava najiskrenije žaljenje.

E to je već bolje,puno bolje... :yes:
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Postod passion u Ned Maj 24, 2009 1:35 pm

@Nobody

Vredelo je, citali su tvoj post i poslusali su te.

Postod Nobody u Ned Maj 24, 2009 3:26 pm

Heh,čitaj onda i ti malo moje postove :wink:
Slika
Korisnikov avatar
Nobody

Postod passion u Ned Maj 24, 2009 5:46 pm

Dobra ti je doskocica priznajem. :laie60:

Sledeća

Povratak na Religija