Srba Vojvodjan je napisao:Resih da Vam se pridruzim, posto mi nista vise kod Vas nije jasno!!! Aj' prvo za Misu ajd' protiv, aj' za Ds ajd' protiv!!! Do sada nisam zeleo da se mesam, ali....
Sta je uopste Vas cilj i teznja u zivotu? Borba protiv ostatka sveta?
Mogu samo za sebe reći da sam ideološki neopredeljen,potpuno operisan od kulta ličnosti (što na žalost nije slučaj sa većinom naroda,koji uvek očajnički traži "vođu",pa možda otud i tvoj prvi deo pitanja) i nadnacionalan...
Kada nešto ne valja,i ja zaključim da je to tako (naravno da mogu samo u svoje ime govoriti) tako ću i pisati o tome.
Po mome mišljenju,na političkoj sceni Srbije su istrošene političke figure-svi do jednoga,i niko od njih nema ništa dobroga da ponudi Srbiji-ili Vojvodini...
Pa ako to znači kako kažeš,borbu protiv ostatka sveta-neka bude tako.
Kada smo nas nekoliko počeli priču o nezavisnosti Vojvodine kao jedinoj opciji za bolji život njenih građana,o tome se samo šaputalo.Danas je to opcija koja se sve glasnije čuje i zahteva među građanima Vojvodine i daleko je od onih stidljivih nagoveštaja s početka.
I Miša je lebdeo na nekoj priči vojvođanskog identiteta i ekonomskog prosperiteta Novog Bečeja kada je došao na vlast.
Surova realnost je da od ekonomskog i privrednog prosperiteta nema ništa,samo je nastavljena višegodišnja erozija novobečejske privrede (ako tako nešto uopšte više i postoji).
Od očuvanja i promovisanja vojvođanskog identiteta,za šta se tobož zalaže i sam LDP programski kao partija samo ću napraviti poređenje između zgrada opština u NB i preko u Bečeju:
U Bečeju na zgradi opštine vise tri zastave,srbijanska,vojvođanska i mađarska,kod nas samo jedna-srbijanska.I o tome smo svojevremeno pisali,i naravno da u tome imaju udela i Ligaši (tobož borci za prava Vojvodine) a u stvari samo lovci na funkcije.
O lokalnim predstavnicima SVM takođe nemam ništa bolje mišljenje-koji takođe ne talasaju,kada nisu u stanju da izdejstvuju isticanje zastave mađarske manjine KOJA PO USTAVU TREBA DA STOJI NA JARBOLU!
Svi su oni u jednoj svojevrsnoj simbiozi-ne diraj me,ne diram te.
Tako da,ako naiđe neko,ili neka politička snaga za koju ocenim da će moći da pruži bolji život SVIM GRAĐANIMA ja ću joj dati podršku,bez obzira kome ideološki pripadala.
Toma je isto s**** samo prepakovano u šareniji papir.Ko se ne seća,da napravimo mali osvrt,kada je postavljen za predsednika skupštine (dok su Tadić i Koštunica odmeravali čiji je veći),odmah je krenuo u proglašenje vanrednog stanja.
Za bukvalno nekoliko sati odmah je počeo da pravi štetu.
O Vučićevom zakonu o informisanju ne bih ni pisao...Iranska škola.
U kombinaciji sa Tadićem koji je apsolutista dobićemo režim sličan onom u Severnoj Koreji.
A to je trenutno ono što se valja iza brda...